Titta Vad Folk Hittat i en Sjö Nära Tjernobyl

Titta Vad Folk Hittat i en Sjö Nära Tjernobyl

24
0
SHARE
Prev1 of 21Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Tekniken är det mest fantastiska människor lyckats uppnå under vår korta existens som är full av motgångar. Aldrig tidigare i vår historia har vi varit så fulla av idéer, så rika vad gäller tekniska framsteg, men samtidigt så har det avskilt oss från världen omkring oss. Vi kanske lever på den här planeten, men tack vare tekniken, är vi så långt bort från jorden så som vi är från resten av universum. Tack vare tekniken så är inte längre människor ett med naturen som det var för flera hundra år sedan. Fler och fler människor ser naturen som ett hot och är rädd för den. De bryr sig inte om föroreningar, om andra arter och viktigast av allt om andra människor.

Detta betyder inte att tekniken är dålig. Alla prylar vi har uppfunnit under de senaste århundradena har gjort vårt liv lättare, längre och gjort att vi kan spendera nästan dubbla tiden här på jorden. Detta är två gånger mer tid att spendera med våra nära och kära, med vår familj och vänner. Dessutom kan den nya tekniken hjälpa oss att frigöra ännu mer av vår dyrbara tid här på jorden att göra saker som vi gillar, snarare än att göra saker som vi behöver för att överleva. Kan du föreställa dig om du var tvungen att resa hundratals dagar för att komma till den andra sidan av USA, till exempel. Tekniken ger oss stora möjligheter. Det är inte så att tekniken är bra eller dålig, det är sättet som den används på.

Tyvärr bryr sig människor föga om de negativa sidorna av teknik och förr eller senare kommer det att bita tillbaka. En aspekt av den tekniska utvecklingen av vår art är komplicerat och fruktansvärda sätt som vi har uppfunnit att döda varandra på. Att döda miljoner med ett tryck på en knapp är inte längre en dröm för en galen man, det kan faktiskt hända. De vapen vi producerar är så bra på att döda människor, att vissa sjuka hjärnor kallar dem “humana”. Å andra sidan kan samma teknik rädda liv. Den medicinska framsteg har aldrig varit så nära att hitta ett universalmedel än det är idag. Ett botemedel för alla sjukdomar kan låta som science fiction, men det kan bli verklighet om hundra år eller så. Vem vet, kanske en dag kan teknik ha positiva effekter, men när vi ser hur vi behandlar vår planet just nu vad gälle framsteg, kan det vara så att vi inte har en plats att leva på i en inte så avlägsen framtid.

Detta är den värsta delen av den tekniska framstegen – föroreningar. Elektroniskt avfall är långt mer farligt än vanlig förorening. Den sönderfaller i århundraden och vissa delar kan även överleva den mänskliga rasen. Detta kan orsaka vissa outsägliga fasor i djurens liv och en del mycket störande mutationer. Så nästa gång du vill kasta batteriet i de vanliga soporna och inte källsorteringen, titta på det här foton noggrant. Detta kan enkelt hamna utanför din dörr.

Odjuret kom iland efter en tyfon i Filippinerna. Lokalbefolkningen tyckte att det var ett sjöodjur, som kom ut från havets djup, men ett DNA-test visade att denna varelse faktiskt är en bebisval, fångad i plast och mumifierade av det. Denna fruktansvärda bilden är bara ett av tusentals sådana foton av döda havsvarelser som fångats i skräp, flytande i Stilla havet, således omöjligt att röra sig och dömd till en långsam och smärtsam död genom svält. Nästa gång du ber om en plastpåse i butik eller om du kastar din plastflaska i en vanlig papperskorg, tänk på den här bilden och gör rätt sak – och återvinn.

Prev1 of 21Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

SHARE
Hi, I am Melissa. I love dogs and have three fur babies myself. I also have a passion for writing, so writing about dogs combines the two things I love most. I hope you enjoy my content as much as I enjoyed creating it for all of you fellow dog lovers!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY