Se Hva Folk Fant i en Innsjø Nær Tsjernobyl

Se Hva Folk Fant i en Innsjø Nær Tsjernobyl

18
0
SHARE
Prev1 of 21Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Teknologi er den mest utrolige tingen mennesker har klart å oppnå i løpet av vår korte eksistens. Aldri i vår historie har vi vært så fulle av ideer, så rik på teknologiske fremskritt, men samtidig så løsrevet fra verden rundt oss. Vi lever våre liv på denne planeten, men takket være teknologi er vi så langt unna jorden som vi er fra resten av universet. Takket være teknologi er ikke mennesker så nær naturen som vi var for flere hundre år siden. Flere og flere mennesker finner naturen truende og er redd for den. De bryr seg ikke om forurensning, om andre arter og viktigst av alt, om andre mennesker.

Dette betyr ikke at teknologi er en dårlig ting. Alle duppedittene vi har oppfunnet de siste århundrene har gjort livet enklere, lengre og nesten doblet våre liv på denne jorden. Dette er to ganger mer tid tilbringe med våre kjære, sammen med familie og venner. Videre så hjelper den nye teknologien oss å frigjøre enda mer av vår dyrebare tid på denne jorden for å gjøre ting vi nyter, i stedet for å gjøre ting vi trenger for å overleve. Kan du forestille deg å måtte reise hundrevis av dager for å komme deg til den andre siden av Europa for eksempel. Teknologi gir oss gode muligheter. Teknologien er I seg selv verken god eller ond, det er måten den brukes på.

Dessverre så bryr ikke mennesker seg så mye om teknologienes ulemper og før eller senere kommer det til å slå tilbake. Et aspekt av den teknologiske utviklingen av vår art er de kompliserte og forferdelige måtene vi oppfinner for å drepe hverandre. Å drepe millioner av mennesker med et trykk på en knapp er ikke lenger en drøm for en gal mann, det kan faktisk skje. Våpenene vi produserer er så gode til å drepe mennesker at noen syke sinn kaller det “en human måte”. På den annen side kan samme teknologi redde liv. De medisinske fremskrittene har aldri gjort det så enkelt å kurere sykdom som den dag i dag. En kur mot alle sykdommer kan høres ut som science fiction, men det kan være en realitet om hundre år. Hvem vet, kanskje en dag vil teknologien kun bære med seg de positive sidene, men når vi ser hvordan vi behandler vår planet akkurat nå i for å gjøre fremskritt, kan vi kanskje ikke ha et sted å leve på i den ikke så fjerne fremtiden.

Dette er den verste delen med teknologisk utvikling – forurensningen. Elektronisk avfall er langt mer farligere enn vanlig avfall. Det tar århundrer før den brytes ned, og enkelte deler kan til og med overleve menneskeheten. Dette kan føre til grusomheter i dyrelivet og noen svært forstyrrende mutasjoner. Så neste gang du kaster batteriet i den vanlige søppeldunken og ikke med elektronisk avfall, se nøye på bildene. Dette kan ende opp utenfor dørstokken din.

Dette beistet ble skylt i land etter en tyfon på Filippinene. Lokalbefolkningen trodde det var et havmonster som kom fra havets dyp, men en DNA-test viste at denne skapningen faktisk er en babyhval, fanget i plast og mumifisert av den. Dette forferdelige bildet er bare ett av tusen slike bilder av døde havdyr, som ble fanget i søppel som flyter ute i Stillehavet, og dermed immobiliserer dem og dømmer den til en langsom og smertefull død av sult. Neste gang du ber om en plastpose i butikken, eller du kaster plastflasken i vanlig søppelkasse, tenk på dette bildet og gjør det riktige valget – resirkulere.

Prev1 of 21Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

SHARE
Hi, I am Melissa. I love dogs and have three fur babies myself. I also have a passion for writing, so writing about dogs combines the two things I love most. I hope you enjoy my content as much as I enjoyed creating it for all of you fellow dog lovers!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY