Katso Mitä Ihmiset Löysivät Tšernobylin Lähellä Olevasta Järvestä

Katso Mitä Ihmiset Löysivät Tšernobylin Lähellä Olevasta Järvestä

22
0
SHARE
Prev1 of 21Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Teknologia on hämmästyttävin asia, jonka ihmiset ovat onnistuneet saavuttamaan lyhyen, mutta täynnä vastoinkäymisiä olevan olemassaolomme aikana. Koskaan aiemmin meillä ei ole ollut yhtä paljon ideoita teknologiseen kehitykseen liittyen, mutta samaan aikaan olemme olleet niin ulkopuolella ympäröivästä maailmasta. Ehkä elämme tällä planeetalla, mutta teknologian ansiosta olemme yhtä kaukana maasta kuin olemme muusta maailmankaikkeudesta. Teknologian ansiosta ihmiset eivät ole enää yhtä luonnon kanssa, samalla tavoin kuin satoja vuosia sitten. Yhtä useammat pitävät luontoa uhkaavana peläten sitä. He eivät välitä saastumisesta, muista lajeista ja muista ihmisistä.

Tämä ei tarkoita, että teknologia on huono asia. Kaikki viimeisten vuosisatojen aikana keksimämme vempeleet tekevät elämästämme helpompaa pidentäen, ja lähes tuplaten tällä maapalolla viettämämme ajan. Voimme viettää kaksi kertaa enemmän aikaa rakkaidemme, perheemme ja ystäviemme kanssa. Lisäksi uusi teknologia auttaa meitä vapauttamaan kallisarvoista aikaamme tehdäksemme asioita, joista nautimme, pikemminkin kuin tehdäksemme asioita selvitäksemme. Ajattele jos sinun tulisi matkustaa satoja päiviä päästäksesi esimerkiksi Yhdysvaltojen toiselle puolelle. Teknologia antaa meille loistavia mahdollisuuksia. Kyse ei ole siitä, onko teknologia hyvä vai huono asia, kyse on siitä, miten sitä käytetään.

Valitettavasti ihmiset eivät välitä teknologian haittapuolista, ja ennemmin tai myöhemmin se tulee kostautumaan. Eräs teknologian kehityksen näkökulma on keksimämme monimutkaiset ja kamalat tavat tappaa toisiamme. Miljoonien tappaminen vain napin painalluksella ei ole enää hullun miehen unelmaa. Se voi oikeasti tapahtua. Valmistamamme aseet ovat niin tehokkaita, että sairasmieliset kutsuvat niitä inhimillisiksi. Toisaalta sama teknologia voi säästää elämiä. Lääketieteelliset edistysaskeleet eivät ole olleet koskaan yhtä lähellä ihmelääkkeen löytämistä kuin tällä hetkellä. Lääke kaikkiin sairauksiin voi kuulostaa tieteisfiktiolta, mutta se voi olla todellisuutta sadan vuoden kuluttua. Kuka tietää, ehkä jonain päivänä teknologialla voi olla vain myönteisiä vaikutuksia, mutta koska kohtelemme planeettaamme juuri nyt edistyksen nimissä, meillä ei ehkä ole enää paikkaa elää kaukana tulevaisuudessa.

Tämä on teknisen kehityksen pahin osa – saastuminen. Sähköjäte on paljon vaarallisempaa kuin tavallinen jäte. Se hajoaa vuosisatojen ajan, ja jotkin osat voivat hajota kauemmin kuin ihmiskunta. Tämä voi aiheuttaa kauhua eläimille mutaatioiden muodossa. Joten seuraavan kerran kun haluat heittää akun tavallisten roskien sekaan, katso tätä kuvaa. Tämä voi muuttaa mielesi.

Tämä peto tuli rantaan Filippiinien taifuunin jälkeen. Paikalliset luulivat sen olevan merihirviö, joka tuli meren syvyyksistä, mutta DNA-testi osoitti, että tätä olento on itse asiassa vauvavalas, joka oli jäänyt jumiin muoviin ja muumioitunut. Tämä kamala kuva on vain yksi tuhansista kuvista kuolleista meriolennoista, jotka ovat jääneet jumiin Tyynellämerellä kelluviin roskiin, estäen niiden liikkumisen tuomiten ne hitaaseen ja tuskalliseen nälkäkuolemaan. Seuraavalla kerralla kun olet ostamassa kaupasta muovipussia tai heittämässä muovipulloa tavalliseen roskakoriin, ajattele tätä kuvaa ja tee oikea valinta – kierrätä.

Prev1 of 21Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

SHARE
Hi, I am Melissa. I love dogs and have three fur babies myself. I also have a passion for writing, so writing about dogs combines the two things I love most. I hope you enjoy my content as much as I enjoyed creating it for all of you fellow dog lovers!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY