De 22 meest perfect getimede festivalfoto’s

De 22 meest perfect getimede festivalfoto’s

15
0
SHARE
Prev1 of 45Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Burning Man is één van de meest ongelooflijke festivals ter wereld. Tienduizenden mensen van over de hele wereld bouwen elk jaar in Black Rock Desert een tijdelijke stad. En het is zoals je je wel kunt voorstellen geen gewone stad. Als je door de woestijn loopt, zie je verschillende enorme gebouwen – kastelen, schepen, schoenen, sprookjeshuizen, gloeiende dieren en andere gigantische wezens. De voertuigen om je heen zijn niet degenen die je op straat tegenkomt, maar het zijn bewegende kunstwerken in verschillende vormen en maten, vol met dolblije mensen.

Het festival heeft sinds 1986, toen een groep vrienden een kleine bijeenkomst op het Baker Beach in San Francisco had en uiteindelijk een beeltenis hebben verbrand, zijn geest weten te behouden. Aan dit heidense ritueel heeft het festival namelijk zijn naam te danken. Dit is het hoogtepunt van deze jaarlijkse viering van de artistieke vrijheid.

Er zijn tien hoofdprincipes in de gemeenschap van Burning Man: geen onderschijd, delen, decommodificatie, zelfredzaamheid, zelfexpressie, gezamenlijke inspanning, burgerzin, geen sporen achterlaten, participatie en directheid. Iedereen die echt klaar is om deze tien principes te accepteren, is welkom op Burning Man. Niemand wordt uitgesloten.

‘Burners’ hebben zolang het de andere deelnemers niet hindert het recht en de plicht om zich op de meest geschikte manier uit te drukken. Het festival is een populaire plek voor kunstenaars, die hun creaties willen delen. Sommige kunstwerken zijn zo groot dat ze al lang vóór het begin van het evenement moeten worden voorbereid. Omdat het festival strikt niet-commercieel is, krijgen de kunstenaars geen geld voor hun werk. Sommigen van hen worden onderdeel van verschillende reizende tentoonstellingen en je kunt kunstwerken van Burning Man in musea in Europa, Azië en Afrika bekijken. Maar als je geen artiest bent, maak je dan maar geen zorgen want ook dan ben je nog steeds welkom.

Zorg er wel voor dat je goed voorbereid bent. Hoewel de meeste mensen gekleed zijn, is naaktheid op het festival normaal en wordt geaccepteerd. Maar je bent niet verplicht om naakt rond te lopen of om iets tegen je wil te doen. Je hoeft alleen maar plezier te hebben.

Er is geen andere plaats zoals Burning Man waar je zoveel gekke voertuigen kunt zien. Mutante voertuigen zijn unieke, gemotoriseerde creaties, die weinig of geen gelijkenis vertonen met hun oorspronkelijke vorm en je zult ze nooit op straat tegenkomen.

Op het gebied van veiligheid zijn alle kunstwerken, voertuigen en fietsen rijkelijk versierd met felle kleuren, lichten en vrolijke muziekgeluiden. Met andere woorden, het zal heel moeilijk zijn om ze niet op te merken.

Prev1 of 45Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

SHARE
Hi, I am Melissa. I love dogs and have three fur babies myself. I also have a passion for writing, so writing about dogs combines the two things I love most. I hope you enjoy my content as much as I enjoyed creating it for all of you fellow dog lovers!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY