22 Parhaiten Ajoitettua Festivaalikuvaa

22 Parhaiten Ajoitettua Festivaalikuvaa

37
0
SHARE
Prev1 of 43Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Burning Man on yksi maailman uskomattomimmista festivaaleista. Kymmenet tuhannet ihmiset ympäri maailmaa rakentavat kerran vuodessa väliaikaisen kaupungin Black Rock Desertille. Ja kyseessä ei ole sellainen kaupunki kuin voisit ajatella sen olevan. Kävellessäsi aavikolla voit nähdä kaikenlaisia valtavia rakennuksia – linnoja, laivoja, kenkiä, keijujen taloja, hohtavia eläimiä ja muita jättimäisiä otuksia. Ajoneuvotkaan eivät ole sellaisia, joita näkee tavallisesti kaduilla. He ovat liikkuvia erimuotoisia ja – kokoisia taiderakennelmia, jotka ovat täynnä iloisia ihmisiä.

Festivaalia on järjestetty jo vuodesta 1986, jolloin pieni kaveriporukka kerääntyi San Franciscon Baker Beachille, ja poltti lopuksi hatun. Festivaali saa nimensä tästä rituaalista. Tämä on tämän vuotuisen taiteellisen vapauden juhlan kohokohta.

Burning Man – yhteisössä on kymmenen pääperiaatetta – radikaali osallisuus, lahjoitus, sosiaalinen kansalaisuus, itsevarmuus, itseilmaisu, yhteisöllinen ponnistus, kansalaisvastuu, jälkien korjaaminen, osallistuminen ja välittömyys. Kaikki, jotka ovat valmiita hyväksymään periaatteet, ovat kutsuttu Burning Man – festivaaleille. Rajoituksia ei ole.

”Polttajilla” on oikeus ja velvollisuus ilmaista itseään sopivimmalla tavalla, mikäli se ei häiritse muita osallistujia. Festivaali on suosittu paikka taiteilijoille, jotka haluavat jakaa luomuksiaan. Osa taideteoksista on niin isoja, että ne tulee valmistella jo kauan ennen tapahtuman alkua. Koska festivaali on ehdottomasti ei-kaupallinen, taiteilijat eivät saa rahaa työstään. Osa heistä on mukana erilaisissa matkailunäyttelyissä, ja Burning Man – taideteoksia on monissa museoissa Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Mutta jos et ole taiteilija, älä huoli, sillä olet silti tervetullut.

Muista vain valmistautua. Vaikka useimmat ihmiset ovat pukeutuneita, alastomuus on festivaaleilla normaali asia ja hyväksyttyä. Mutta sinun ei tarvitse olla alasti tai tehdä mitään vasten tahtoasi. Sinun tarvitsee vain pitää hauskaa.

Burning Man on ainoa paikka, jossa voit nähdä niin paljon hulluja autoja. Mutanttiajoneuvot ovat ainutlaatuisia ja moottoroituja luomuksia, joissa on vain vähän tai ei laisinkaan yhtäläisyyksiä alkuperäisiin muotoihinsa, eikä niitä näy koskaan tavallisella kadulla.

Turvallisuussyistä kaikki taideteokset, ajoneuvot ja polkupyörät on koristeltu kirkkailla väreillä, valoilla ja iloisella musiikilla. Toisin sanoen, niitä ei ole vaikea olla huomaamatta.

Prev1 of 43Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

SHARE
Hi, I am Melissa. I love dogs and have three fur babies myself. I also have a passion for writing, so writing about dogs combines the two things I love most. I hope you enjoy my content as much as I enjoyed creating it for all of you fellow dog lovers!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY