22 Bedst Timede Festival-Fotos

22 Bedst Timede Festival-Fotos

28
0
SHARE
Prev1 of 43Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Burning Man er en af de mest fantastiske festivaler i verden. Titusinder af mennesker fra hele verden laver en midlertidig by i Black Rock Desert hvert år. Og som du nok kan tænke dig, er det ikke nogen helt almindelig by. Mens du går rundt midt ude i ørkenen, kan du støde på enorme bygninger af mange forskellige slags – slotte, skibe, sko, eventyrhuse, selvlysende dyr og andre gigantiske væsner. Køretøjerne omkring dig er ikke som dem, du er vant til at se på gaden. De er mobile kunstinstallationer i forskellige former og størrelser, fyldte med glade mennesker.

Festivalen har holdt dampen oppe siden 1986, hvor en gruppe venner arrangerede en mindre sammenkomst på Baker Beach i San Francisco, som de sluttede af med at brænde en dukke. Festivalen har fået sit navn fra denne hedenske tradition. Dette er kulminationen på den årlige fejring af den kunstneriske frihed.

Der er ti hovedprincipper i Burning Man-miljøet – radikal inklusion, udveksling af gaver, afkommercialisering, selvstændighed, selvudfoldelse, fælles indsats, samfundsansvar, Efterlad Ingen Spor, deltagelse og umiddelbarhed. Alle og enhver, som er parate til at acceptere de ti principper, er inviteret til Burning Man. Der er ingen begrænsninger.

„Burners” har retten og pligten til at udtrykke sig selv på den måde, de selv finder mest passende, så længe det ikke generer nogle af de andre deltagere. Festivalen er et populært sted for kunstnere, der ønsker at dele deres kreationer. Nogle af kunstinstallationerne er så store, at arbejdet med dem skal påbegyndes lang tid før, festivalen begynder. Da festivalen er strengt ikke-kommerciel, får kunstnerne ingen penge for deres arbejde. Nogle af dem bliver dele af forskellige omrejsende udstillinger, og du kan se Burning Man kunstværker på museer i Europa, Asien og Afrika. Og bare rolig: Du er velkommen til at deltage, også selv om du ikke selv er kunstner.

Bare for at være forberedt. Selv om de fleste deltagere er påklædt, er nøgenhed meget normalt og accepteret på festivalen. Men du er ikke forpligtet til selv at være nøgen eller til at gøre noget uden dit udtrykkelige samtykke. Du er udelukkende forpligtet til at have det sjovt.

Der er ingen steder som Burning Man, hvor man støder på så mange skøre biler. Mutant Vehicles er unikke, motoriserede kreationer, som kun har en lille eller slet ingen lighed med deres oprindelige form, og du kommer aldrig til at se dem på gaden.

Hvad sikkerhed angår, er alle kunstinstallationer, køretøjer og cykler rigt dekoreret med vilde farver og lys, og der kommer muntre toner ud fra dem. Det vil med andre ord være svært ikke at bemærke dem.

Prev1 of 43Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

SHARE
Hi, I am Melissa. I love dogs and have three fur babies myself. I also have a passion for writing, so writing about dogs combines the two things I love most. I hope you enjoy my content as much as I enjoyed creating it for all of you fellow dog lovers!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY